Výbava pro hlodavé kamarády v akci!

Chystáte se pořídit si kamaráda? Morčátko nebo králíček jsou skvělými a chytrými společníky!

Připravili jsem si pro Vás proto kompletní výbavy plné kvalitních produktů za zvýhodněné ceny – teď už stačí jen vymyslet jméno nového kamaráda!

Kvalitní výbava je důležitým základem pro chov mazlíčků. Aby se na nic důležitého nezapomnělo, nebo zkrátka nemuselo přemýšlet nad vším v návalu radosti ze získání nového mazlíčka, přichystali jsme pro Vás sety výbav pro morčátka a králíčky za výhodné ceny. Obsah setů jsme vybírali z kvalitních produktů s ohledem, jak na Vás, tedy při manipulaci s klecí a její údržbě, tak i s ohledem na hlodavého kamaráda, aby měl vše potřebné a cítil se jako doma!

Vybírat si můžete ze setů:

  • pro morčátka
  • pro králíčky (klec s potiskem)
  • pro králíčky (klec bez potisku)

 

Set pro morčátka

Morčátko je skvělý společník, který může být z počátku trochu nedůvěřivější, ale ve chvíli, kdy si získá Vaši důvěru, tak je oddaným kamarádem 🙂

Morčátko si můžete vybrat hladkosrsté, rozetové nebo například plemene US Teddy nebo CUY. Jsou mnoha rozlišných barevných variant, dožívají se přibližně 5 – 8 let a dorůstají 800 – 1300g (pokud tedy nemluvíme o obřících plemene CUY, kde se váha pohybuje přes 2kg).

Je proto důležité mít pro morčátko dostatečně velkou klec, ideální je velikost 80cmx50cmx40cm, aby mělo morčátko dostatek pohybu. Součástí klece je také potřeba domeček – morčátka jsou z počátku plachá a při nestandardních situacích se potřebují schovat, aby se cítila bezpečně. Samozřejmostí je také miska na krmení, napáječka na vodu a jesličky na seno.

Podestýlek je mnoho druhů, lepší je ale vybírat z přírodních materiálů, aby při náhodném pozření neměla morčátka zažívací problémy.

Je důležité morčátka krmit kvalitní stravou, aby neměla zažívací problémy. Vhodnější jsou krmiva granulovaná pro svoji kompletnost a také tak znemožníte těm malým uličníkům, aby snědli jenom to, co chtějí a zbytek vyhodili – granulky jsou jedna jako druhá, takže žádné zbytky 😀 Také musí mít morčátka neustálý přístup k senu, aby měla dostatek vlákniny a k okusu, aby si mohla brousit zoubky, které jim neustále dorůstají.

 Důležité je, aby morčátka dostávala vitamín C!

Nejsou schopna si jej vytvářet a je nepostradatelným pro zdravý organismus morčátka, proto jej nezapomínejte přidávat ať už do krmení či do vody.

V našem setu tak získáte:

  • klec Ferplast Cavie 80
  • seno Limara 12l
  • podestýlka Fopeli Extra Care 10l
  • krmivo Nutrin Complete Guinea Pig 400g
  • Hlodokus
  • Roboran Vitamin C 100g

Celková hodnota setu: 1 393 Kč

Akční cena setu: 1 184 Kč

 

 

Set pro králíčky

 

Králíček je kamarádem, který je poměrně dost aktivní, a proto je potřeba se mu každý den věnovat několik hodin a pouštět jej ven z klece, aby mohl prozkoumávat okolí a pořádně se proběhnout. Králíčci jsou mnoha plemen a barevných variací a jejich váha se odvíjí právě dle plemene – ať už jsou to krátkouší králíčci, kteří váží okolo 1,2kg až po beránky, jejichž váha dosahuje 2kg. Králíčky je možné i cvičit a brát je s sebou na procházky. Dožívají se 6 – 10 let.

I když je budete každý den pouštět, tak i přesto potřebují prostornou klec, nejlépe rozměrů 100cmx60cmx50cm. Pro první dny v novém prostředí jim můžete pořídit domeček, aby se měli kde cítit v naprostém bezpečí, ale ten jim můžete postupem času dát z klece pryč, aby měli více prostoru. Také potřebují misku na krmení, napáječku na vodu a jesličky na seno.

Podestýlky je vhodné vybírat z přírodních materiálů a můžete je používat na celou klec nebo zakoupit záchůdek a podestýlku používat jen v něm. Králíčci jsou přirozeně velmi čistotní a většinou chodí na záchod na jedno místo, proto Vám záchůdek ušetří čas strávený čištěním celé klece i peníze, kdy spotřebujete mnohem méně podestýlky.

Králíčci mají citlivé zažívání, proto je důležití krmit kvalitními granulkami a do věku šesti měsíců vybírat granulky určené pro juniory, aby v období růstu králíček získal vše potřebné. Stejně tak je potřeba, aby měl králíček neustále k dispozici seno kvůli vysoké potřebě vlákniny.

 Nikdy také nezapomínejte na to, že králíček potřebuje neustále něco hlodat!

A brousit si tak zoubky, které mu neustále dorůstají! Různé větvičky (nejlépe ovocných stromů a samozřejmě chemicky neošetřené) podávejte králíčkovi od prvního dne, co ho budete mít, aby se neobjevily problémy s přerůstáním zoubků, které dokáží zajistit velmi časté návštěvy veterinárního lékaře!

Připravili jsme si pro Vás 2 sety – jeden je s klecí s potiskem a druhý bez potisku. Záleží jen na Vás, která klec se Vám bude více hodit 🙂

V našich setech tak získáte:

  • klec Ferplast Rabbit 100
  • seno Limara 12l
  • podestýlka Fopeli Extra Care 10l
  • krmivo Nutrin Complete Rabbit Junior 400g
  • Hlodokus

Celková hodnota setu s potiskem: 1 466 Kč

Akční cena setu: 1 246 Kč

 

Celková hodnota setu bez potisku: 1 535 Kč

Akční cena setu: 1 305 Kč

 

Tak teď už jenom zbývá si vybrat toho nejlepšího kamaráda! 🙂

Na našich prodejnách najdete morčátka a králíčky od drobných chovatelů, zdravotní stav zvířátek si vždy pečlivě kontrolujeme a podporujeme jej kvalitním krmením, doplňky a ošetřením proti parazitům či vakcinací. Pro bližší informace o konkrétním zvířátku se neváhejte zeptat našich specialistů, kteří Vám rádi odpoví.

Akce platí do 5. 7. 2017.

AKCE PRODLOUŽENA DO 9. 7. 2017!

 

Máte dotaz?
Zavolejte nám:

Palackého třída 163, Brno
+420 702 000 769
Kaštanová 76, Brněnské Ivanovice
+420 725 873 548
Soukenická 2, Brno
+420 724 778 250
Tilleho náměstí, Praha
+420 721 088 957