Psí a kočičí cestování autem

 

Chystáte se na výlet autem, ale chcete vzít Vašeho mazlíka s sebou? Nezapomeňte i na jeho bezpečnost!

 

Pro nás je automatické při usednutí do auta přivázat se pásem, jak je to ale s pejskama? Že je Daneček hodný a při cestě autem jenom leží a nic nedělá? To sice ukazuje na vychovaného psa, ale ostatní řidiči už vychovaní nebývají a tak hrozí, že budete muset rychle zabrzdit. Nechtějme si ani představovat, kde v tu chvíli může Daneček skončit…

Pokud máte malého pejska a dokáže být při cestování v klidu, stačí ho zabezpečit pevnějším postrojem s bezpečnými prvky a pásem. Pás má tu výhodu, že můžete upravovat jeho délku, a tak zajistíte, že si může pejsek poposednout, nebo naopak zabezpečíte, že nebude neustále pochodovat a tak by mohl ztratit rovnováhu a spadnou ze sedačky.

pasy
Pokud máte doma kvalitní postroj, tak lze sehnat samostatný pás, nebo můžete koupit i sadu postroje s pásem.

Pro cestování na sedačkách jsou tak výhodné přehozy do aut, které zabezpečují, že chlupy nebudou všude a jejich úklid tak bude mnohem jednodušší.

U malých pejsků je také výhodná autosedačka – pejsek je na vyvýšeném místě – má přehled a je v pohodlí.

autosedacka
Autosedačku jen jednoduše připevníte v autě a karabinou zabezpečíte, aby pejsek z autosedačky neutekl.

Je ale Váš pejsek velký neposeda a ani postroj a pás by ho neudržely? Potom je lepší pořídit mu přepravku, ve které bude v bezpečí. Můžete vybrat přepravku látkovou, plastovou nebo kovovou.

prepravky-plast-a-latka
Látkové přepravky mají výhodu, že jsou lehce složitelné, plastové přepravky jsou ovšem mnohem pevnější.

kovove-klece
Kovové klece jsou výhodné především do kufrů – mají přístup ze dvou stran, zároveň jsou také lehce složitelné, ale už jsou pevnější než látkové.

U velkých plemen psů ale nastává problém, že přepravka by pro ně mohla být větší, než je samotné auto 😀 U takových plemen je výhodné využít buďto cestování na zadních sedadlech nebo v kufru. Pejsci jsou zabezpečeni cestovními postroji a aby Vás během řízení nerušili, tak můžete bezpečnost ještě zvýšit i ochrannými sítěmi či přepážkami.

Pro kočičky a malá plemena psů je nejlepší cestování v plastových přepravkách, kdy můžete přepravku zabezpečit pásem na sedačce nebo ji zaklesnout mezi přední a zadní sedadla. U velkých plemen přepravku posaďte do kufru, kde bude mít při cestě i pejsek svůj klid.

Malé přepravky jsou praktické a nezaberou tolik místa, nezapomeňte je ale vždy zabezpečit! Ať už pásem, nebo zaklesnutím mezi předními a zadními sedačkami.

 

exclamation markRada pro Vás!

Vyzkoušejte, jestli bude přepravka sedět ve Vašem autě! Každé auto má jiné rozměry, a tak je někdy opravdu oříšek vybrat tu správnou klec. Nebojte se proto přijet k našim pobočkám autem a klec s Vámi rádi vyzkoušíme. Zároveň nezapomeňte vzít i Vašeho pejska, abyste mohli vyzkoušet, jestli je velikost přepravky správná i pro něj 😉

 

Na konec ještě připomínáme – sledujte, jak se Váš pejsek při cestování autem chová. Je v klidu nebo je nervózní? Pokud je trochu nervózní nebo je nervózní i více, usnadněte mu tuto cestu tím, že ho zaměstnáte hračkou, nebo mu podáte přírodní zklidňující přípravky.

zklidneni

 

Tak a teď už víte, kam pojedete? 😉

 

Máte dotaz?
Zavolejte nám:

Palackého třída 163, Brno
+420 702 000 769
Kaštanová 76, Brněnské Ivanovice
+420 725 873 548
Soukenická 2, Brno
+420 724 778 250
Tilleho náměstí, Praha
+420 721 088 957