Jak vybrat ten správný pelíšek pro Vašeho miláčka?

Nevíte, jaký pelíšek pořídit Vašemu čtyřnohému kamarádovi? 

Nechte se námi provést světem pelíšků….

Není to tak jednoduché… Pelíšků je tolik druhů, že byste si ani sami nevybrali a k tomu ještě ten Váš malý neřád taky neřekne, co chce 😉

Proto je potřeba si při koupi pelíšku nejprve uvědomit několik důležitých faktorů:

  1. Pro jaké zvíře pelíšek potřebuji? 
  2. Je zvířátko už dospělé, nebo ještě poroste?
  3. Kam pelíšek umístím?
  4. Má už miláček nějaké preference?
  5. Je u Vás pelíšek „spotřební zboží“ nebo naopak potřebujete pelíšek sladit s interiérem bytu?

Může se zdát velmi úsměvné, zodpovídat tyto otázky, ale ukážeme Vám, že zrovna tyto odpovědi budete při výběru pelíšku potřebovat.

klid6dt4a  Pes / Kočka / Morče / Potkan / Králík

Každé zvířátko má jiné preference. U králíčků a hlodavců je potřeba počítat s tím, že pelíšek se poměrně rychle ušpiní. Králíček chce většinou mít o všem přehled, morčátko má rádo svůj klid a potkan se rád stočí do klubíčka. Proto každému vyhovuje jiný druh pelíšku. Ale také u těchto pelíšků musíme počítat s tím, že se může stát určitá „přestavba“ v rámci uspokojení potřeb našeho hlodavého kamaráda. Hlavní přece je, aby se cítil spokojeně 🙂

pelisek-pro-kralicky

papuce

hamak

U kočiček a pejsků si musíme uvědomit jejich velikost. V pelíšku je potřeba cítit se pohodlně, takže musí mít miláček možnost se v něm natáhnout nebo v něm spát i stočený do klubíčka.

A i zde platí Murphyho zákony, že čím větší pelech pořídíte, o to menší kousek bude potřebovat ke spaní 😉

takhle-ne
Takhle asi ne….

Přece jenom v pelíšku nebudou spát sami a musí si tam sem tam přinést nějakou ulovenou kořist v podobě plyšáka nebo kostičky.

takhle-ano
Ale takhle jo!

klid6dt4a  Štěně nebo senior

I tohle je velmi důležitá otázka. Pokud máte doma štěňátko nebo koťátko, tak je lepší investovat do pelíšku, u kterého Vám nebude líto, že bude hned zničen. Přece jenom jsou to zatím děťátka, která rostou a teprve se všemu učí, takže hrozí, že si na pelíšku budou zkoušet pevnost svých zoubků nebo se někdy stane „malá nehoda“.

amelie
Pelíšky tohoto typu mají děťátka velmi ráda kvůli jejich jemnému materiálu a když se náhodou „něco“ stane, tak ho stačí jenom hodit do pračky. 

U dospělých zvířat už známe jejich chování, takže víme, co jim pasuje a zase u seniorů je potřeba přemýšlet nad jejich problémy, například u starého velkého psa pořídit vyvýšený pelech, aby se mu lépe vstávalo a při ležení netrpěly klouby.

orthopedic
U ortopedických matrací si kromě velikostí a designu můžete také vybrat druh náplně – paměťovou pěnu nebo kuličky.

klid6dt4a  Kam s pelíškem

Bude pelíšek v domě nebo v boudě nebo v kotci? Pokud bude pelíšek umístěn v domě nebo bytě, tak nám samozřejmě kromě funkčnosti záleží také na designu, proto máme na výběr tolik barevných variant a zároveň jsme schopni u určitých druhů pelíšků zajistit zhotovení dle Vašeho přání – vybrat si barevnou variantu, druh polštáře, náplně matrace nebo i vyšití nápisu – tady se meze nekladou 😉

tady-bydlim
Kdyby to náhodou nebylo někomu jasné….

A jak bylo zmíněno, funkčnost zde zastávají především pelíšky s okraji, aby se případně neušpinila zeď nebo pelíšky se silnějším dnem, aby nebylo chladno od dlažby.

super-trendy

Pokud pelíšek potřebujete do boudy nebo do kotce, tak se zde velmi hodí pelíšky s impregnovaným povrchem, aby se ty největší nečistoty nevsakovaly do materiálu nebo plastové pelechy, do kterých lze zakoupit bavlněné polštáře, nebo tyto pelechy můžete ještě doplnit dalšími přikrývkami, aby se hlídač mohl zachumlat.

excellent
Pelíšky s impregnovaným povrchem nemusí být jen praktické – lze vybrat i velmi pěkný design.

siesta
Plastové pelechy se také využívají při odchovu štěňat.

Ale jenom Vy sami víte, za jakým účelem je pelíšek potřeba a jak s ním bude nakládáno – přece jenom naši miláčci mají každý vlastní osobnost a podle toho se tak i chovají. A když jim chceme přilepšit, tak oni si vždy najdou to, co je pro ně „nejlepší“ 😀

pepina v tašce
Nový pelíšek? Ani ne, děkuji….

klid6dt4a  Je libo bavlnu nebo peršan?

Svého mazlíčka znáte nejvíce Vy, proto jenom Vy víte, co se mu bude líbit. Spí kočička ráda na okně? Dopřejte jí pelíšek určený na parapet, který je zabezpečen před chladem. Leží Váš jezevčík nejraději pod židlí, nebo se pořád schovává pod deku? Nechejte mu vyrobit teplou boudičku s dostatečným upozorněním 😉

pozor

klid6dt4a Cena nebo výkon?

Máte doma extrémního ničitele pelíšků nebo jen potřebujete pelíšek pro pejska, který bude na hlídání? Pro tyto situace jsou nejlepší ekonomické varianty pelíšků – ať už se jedná o matrace, polštáře nebo pelíšky s okraji, v této variantě získáte kvalitní pelíšek, ale za rozumnou cenu.

Nebo potřebujete, aby se nový pelíšek stal dominantou celé místnosti? Tedy samozřejmě až po drahém miláčkovi 😉 Můžete vybírat pelíšky různých značek, materiálů, barev – vše ve vysoce kvalitním provedení.

 

Věříme, že po zodpovězení předešlých otázek máte už mnohem lepší představu o tom, jaký pelíšek je potřeba.

Ale díky velkému výběru pelíšků na našich prodejnách to pořád nemusí být tak úplně jednoduché 😉

Ale teď už jen stačí navštívit jednu z našich poboček a naši specialisté Vám rádi představí nabídku, případně zodpoví Vaše další dotazy nebo objednají požadovaný druh pelíšku.

Budeme se na Vás těšit 🙂

Máte dotaz?
Zavolejte nám:

Palackého třída 163, Brno
+420 702 000 769
Kaštanová 76, Brněnské Ivanovice
+420 725 873 548
Soukenická 2, Brno
+420 724 778 250
Tilleho náměstí, Praha
+420 721 088 957