Předání darů ze sbírky na brněnských pobočkách útulkům

Během prosince a ledna měli naši zákazníci na brněnských pobočkách možnost nám pomoci obdarovat útulky Dejte nám šanci v Bukovince a Opuštěné kočičí tlapky v Brně.

A v úterý 6. 2. jsme s radostí všechny dary předali – jak to probíhalo si můžete přečíst v následujícím článku.

 

Jen si připomeneme, komu že jsme to všichni společně pomáhali?

Dary pro pejsky putovaly do hospice Dejte nám šanci z Bukovinky, kde Eliška s Martinem pečují o staré, opuštěné, nemocné a týrané pejsky. V prostředí hřejivé domácnosti jim vrací zpět víru v člověka a laskavost a snaží se jim poté najít nový radostiplný a milující domov.

Dary pro kočičky putovaly do brněnského spolku Opuštěné kočičí tlapky. Aktuálně se starají o více než 80 opuštěných nebo nemocných kočiček. Nový milující domov jim hledají také v rámci kavárny Pelíšek v Brně, kde si můžete dát výbornou kávu a zákusek a zároveň se pomazlit s kočičkami, které vyhlížejí své nové pány.

 

Darů se nashromáždilo opravdu hodně a na pobočkách jsme měli, co dělat, aby se vše pobalilo a na nic nezapomnělo!  😀 Celkem naši úžasní zákazníci spolkům pomohli částkou 27 924 Kč!

Kočičkám putovaly dary v hodnotě 12 195 Kč a pejskům jsme předali dary za 15 729 Kč.

Máme obrovskou radost, jak byli naši zákazníci štědří a ještě větší radost máme, že dary byly vybírány dle potřebnosti jednotlivých útulků – nic tedy rozhodně nepřijde nazmar.

V úterý 6. 2. jsme všechny dary naskládaly do auta a vydaly se nejprve do Bukovinky a poté do kavárny Pelíšek v Brně na Třídě kap. Jaroše, kde jsme dary předávaly. V Bukovince nás vítalo v tu chvíli 31 pejsků společně s Eliškou Vafkovou, která ve svém domě těmto pejskům léčí stopy nejen na těle ale především na duši.

Předaly jsme dary od našich zákazníků a zároveň jsme také předaly dar od pracovnic Pet Planet – ohrádku pro pejsky, která byla akutně velmi potřeba především kvůli karanténě a ošetřování čivavek z kauzy Kamenice, kde bylo z jednoho rodinného domu zachráněno přes 200 psů! Spolek Dejte nám šanci aktuálně pečuje o 11 čivavek z téhle kauzy, léčí je a socializuje – více se můžete dozvědět zde.

  

Poté jsme se přemístily do domu, kde jsme si s Eliškou velmi příjemně povykládaly o pejscích, kteří jsou zrovna v azylu a o jejich životních příbězích. Některé příběhy jsou až velmi srdceryvné a k neuvěření, co vše museli tito drobečkové prožít, ale pohled do jejich očí a jejich veselost a hravost dávala lehce zapomenout těmto příběhům. Pejsci žijí společně a jde vidět, jak jim tato socializace neuvěřitelně pomáhá! Opravdu všechna čest Elišce, která tyto pejsky dává kousek po kousku do pořádku a to takovým způsobem, že nelze poznat, že by si takoví miláčci někdy prožili tolik špatného.

Z Bukovinky jsme sice odjížděly celé chlupaté a opusinkované, ale neuvěřitelně šťastné a s příslibem, že se zde brzy zase ukážeme. To samozřejmě můžete i Vy! Stačí se předem domluvit a přijít tyto pejsky vyvenčit nebo se jen přijít pomazlit – určitě budete vždy velmi vítání, stejně jako my.

Poté jsme se vydali zpět do Brna a to konkrétně do kavárny Pelíšek, kde jsme měly sraz s Anežkou Štelclovou, která se stará o opuštěné kočičky, které zároveň můžete také potkat právě v kavárně Pelíšek – už tak výborná káva Vám bude vždy chutnat o chlup víc! 😉

Předaly jsme dary a všechny musely okamžitě postoupit důkladnou kontrolu! Musíme se ale přiznat – hračka polštářek se šantou kočičí bohužel na obrázku vidět není, protože sotva byla tato hračka spatřena, byla kocourkem okamžitě unesena a ani přemlouvání a nahánění po kavárně jej nepřimělo k jejímu navrácení 😀

I když jsme ale přivezly spoustu dobrot, krmiva, pelíšků, hraček a dalšího, tak nejzajímavější zkrátka, jak už to u kočiček bývá, byla krabice 😀

Poté jsme ještě v tak skvělé společnosti chvíli poseděly a poctivě se pomazlily s kočičkami a ochutnaly úžasnou potravu pro dvojnožce. Pokud budete mít v Brně chvíli poblíž Lužáneckého parku, určitě tuto kavárnu navštivte! Je to balzám na duši!

Všechny fotografie z předávání darů si můžete prohlédnout na našem facebooku – dary pro pejsky a dary pro kočičky.

Tím naše předávání darů od Vás, našich skvělých zákazníků, bylo u konce a na závěr chceme ještě jednou moc poděkovat všem našim zákazníkům, kteří se sbírky účastnili a zároveň jsme moc pyšní a děkujeme jmenovaným útulkům, kteří odvádějí neskutečnou a obdivuhodnou práci při záchraně pejsků a kočiček!

Máte dotaz?
Zavolejte nám:

Palackého třída 163, Brno
+420 702 000 769
Kaštanová 76, Brněnské Ivanovice
+420 725 873 548
Soukenická 2, Brno
+420 724 778 250
Tilleho náměstí, Praha
+420 721 088 957